Azkuna Zentroko Bilboko The Boarreko Borja Etxebarriak eta Urrezko Bakailao pintxoak Bizkaia ordezkatuko dute 2023ko urtarrilaren 23an eta 24an egingo den Espainiako Pintxo eta Pintxo Txapelketaren lehen edizioan, Madrid Fusionen jardueren barruan.
Bakailao Dorado Portugalgo gastronomiako plater klasiko batean inspiratutako pintxoa da. Bakailaoa gure sukaldaritzako produktu tradizional bat da, bakailaoa.
Borja Etxebarria se proclamó vencedor en el concurso de tapas de Madrid Fusión 2019 con la propuesta “Rulo de steak tartare yodado”
Madrid Fusionen lehiaketa hau Espainiako Ostalaritzak bultzatzen du, eta federatutako beste hainbat elkartetako 34 sukaldarik hartzen dute parte bertan.
Lehen jardunaldian, urtarrilaren 23an, bi sailkapen-saio egingo dira, eta horietatik aterako dira saria hurrengo egunean, urtarrilaren 24an, jokatuko duten sei finalistak. Lehiaketa baloratzeko irizpideak honako hauek izango dira: zaporea eta testura, originaltasuna, aurkezpena, ostalaritza-establezimendurako erabilgarritasuna, produktu autoktonoa edo tradizionala erabiltzea eta uztartze-iradokizuna.