LABURPEN BIDEOA

Horrela izan zen 2023ko Bizkaiko Pintxo Txapelketa, Durangoko Kobika Gastro eta Mungiako Haritza Café & Gastro izan zituen txapeldun, baina Bizkaia osoko establezimendu eta sukaldarien partaidetza, sormena eta proposamenak izan zituen.

Kobika Gastroko, Iñigo eta Koldo Kortabitarte anaiak, Pintxo kreatiboak txapeldun izan ziren. Rabit, lurraldearen ordezkari Espainiako Ostalaritzak antolatutako Tapas y Pintxos estatu mailako txapelketan, Madrid Fusion 2024an

TOUR-tilla, TOURREKO LE GRAND DÉPART PINTXOA

TOUR-tilla Eneko Atxak Euskadiko Ostalaritza elkarteen eskariz sortutako pintxoa da, euskal erakundeen laguntzarekin Bilbotik Frantziako Tourreko Le Grand Départ jaialdirako.
Euskadiko ostalariek beren establezimenduetan egin eta eskain dezaketen pintxoa.
Hona hemen Hector Sanchez Bizkaiko Ostalaritza Elkarteko gerenteak egindako proposamen gastronomiko honen aurkezpena, Eneko Atxaren pintxoaren deskribapena eta prestatzeko errezeta.

Ostalaria bazara eta zure establezimentuan TOUR-tilla eginez ekimenagaz bat egin gura badozu, emon izena formulario honetan eta kartel ofiziala jasoko dozu.
Gainera, bi lagunentzako dastatze-menu baten zozketan parte hartuko dozu Azurmendin***

PINTXO KREATIBOAK

FINALA

2023ko Bizkaiko Pintxo Txapelketaren final handiak Lurraldeko zortzi pintxo kreatiboak onenak bildu zituen, eta, showcooking formatuan, beren proposamenak aurkeztu zituzten epaimahaiaren eta bertaratutako publikoaren aurrean.

Honeek izan ziran protagonistak:
José Manuel Rodríguez, Ermuko MENDIOLAkoa, Tunidorekin
Eduardo Mejía y José Joyera del ANTXOA de Bilbao, con “Antxoa sobada”
Anwar Tammam, LA BODEGUITA DEL 12 de Bilbao, Aurpegi politarekin
Iñigo & Koldo Kortabitarte del KOBIKA GASTRO de Durango, con “Mr. Rabit”
Jesús González, Ermuko SAGARRAkoa, Mollete bakailaoarekin
Daniela Patru eta Manuel Gómez, Bilboko PLAZA BERRIKO ELTZEKOA, Gazta eta arkumearekin …
Julen & Xabier Pérez, Ermuko KISKAkoa, “Hizkuntza unibertsala”
Eta Manuel Eduardo, Mungiako HARITZA GASTRO & CAFEkoa, Goazen tuntunera

Finaleko epaimahaia honako hauek osatu zuten: Oier Biritxinaga, Fagor Industrialeko Chef Exekutiboa; Alex Duke, Alakrana-ko Chef Korporatiboa; Sandra Atutxa, Deia-ko kazetaria; Tomás Sánchez, Bizkaiko Ostalaritza Elkarteko Ohorezko Presidentea; eta Borja Etxebarria, Bilboko Yandiola The Boar-ekoa. …

PINTXO TRADIZIONALAK

FINALA

Pintxo tradizionalak protagonista nagusiak izan ziren 2023ko Bizkaiko Pintxo Txapelketan, eta modalitate horretako final handiak Bilboko Goi Ostalaritza Eskola ekarri zuen lau pintxoetara. Pintxo horiek publikoak aukeratu zituen, parte hartu zuten establezimenduetan proposatutako dastatzean emandako botoekin, ekainaren 1etik 12ra bitarteko eskaintzan.
Jarduera horrek agerian utzi zuen Bizkaia osoko pintxo-barren eskaintzaren kalitatea eta aniztasuna.

Honeek izan ziran protagonistak:
Jesús González del SAGARRA de Ermua, con “Yakitori de panceta”
Manuel Eduardo, Mungiako HARITZA CAFE & GASTROkoa, Brioche hau hilzorian dago…
Txema Loroño, Getxoko GALEA ZAHARRAkoa, olagarroarekin eta patata-parmentierrarekin
Eta Onofre Larrea eta Pilar Carpintero, Gallartako MEATZAkoa, Semearekin.

Finaleko epaimahaia honako hauek osatu zuten: Oier Biritxinaga, Fagor Industrialeko Chef Exekutiboa; Alex Duke, Alakrana-ko Chef Korporatiboa; Sandra Atutxa, Deia-ko kazetaria; Tomás Sánchez, Bizkaiko Ostalaritza Elkarteko Ohorezko Presidentea; eta Borja Etxebarria, Bilboko Yandiola The Boar-ekoa. …

SARI BANAKETA

PINTXO KREATIBOAK

LEHEN FINALERDIA

2023ko Bizkaiko Pintxo Txapelketa asteartean, ekainak 13, hasi zen lehen finalaurrekoarekin, non lau establezimenduk finala lortuko zuten.

Honeek izan ziran protagonistak:
Alberto Niño, Amorebietako EL COJOkoa, Egunsentiarekin amesten jarraitu
Jorge Romero, Bilboko TOMA ETA DAKAkoa, Tunichef-ekin
Iñaki Lazkano del SORGINZULO de Bilbao, con “Ispilua”
Iker Carrillo eta Miguel Rodrigues, Bilboko VICTOR MONTESekoak, Dena gorriz
Jesús González, Ermuko SAGARRAkoa, Mollete bakailaoarekin
Anwar Tammam, LA BODEGUITA DEL 12 de Bilbao, Aurpegi politarekin
Ander Atxurra, Bilboko LA OLLAkoa, bakailao-espezie mistoarekin
José Manuel Rodríguez, Ermuko MENDIOLAkoa, Tuniado erregimenarekin
Julen & Xabier Pérez, Ermuko KISKAkoa, “Hizkuntza unibertsala”
Alberto Ciria eta Mourad Boulaich, Bilboko LA ARBEL BRASA Y BARRAkoa, Barbateko almadraba tarantelo glasadunarekin

Finalerako sailkatu ziren:
Anwar Tammam, LA BODEGUITA DEL 12 de Bilbao, Aurpegi politarekin
Jesús González, Ermuko SAGARRAkoa, Mollete bakailaoarekin
José Manuel Rodríguez del MENDIOLA de Ermua con“Tuniado”
Julen & Xabier Pérez, Ermuko KISKAkoa, “Hizkuntza unibertsala”

Final honetako epaimahaia honako hauek osatu zuten: Dani García, Getxoko Itsas Gastronomia Aholkularia; Alfonso Rey, Barakaldoko Puerta Bilbao Hoteleko Sukaldaritza Burua; eta Víctor de Castro, Mungiako Leku Ona Gozotegikoa.

BIGARREN FINALERDIA

2023ko Bizkaiko Pintxo Txapelketako bigarren finalerdia astearteko jardunaldi berean egin zen, ekainaren 13an, eta finalerako hamar hautagai berri zeuden gordeta, beste lau postu.

Honeek izan ziran protagonistak:
Iñigo & Koldo Kortabitarte, Durangoko KOBIKA GASTROKO kidea. MR. Rabit
Bilboko ZUREKINeko Zakarias Toscano, itsasoko tigrearekin
Aitor del Olmo, Bilboko AMAREN HAMBUEYSERIAkoa, Itsas Zainzuriarekin
Manuel Gómez eta Adriana Coronel de EL GLOBO de Bilbao, Txantxerri eta guzti
Eduardo Mejía eta José Joyera, Bilboko ANTXOAkoa, Antxoa sobada filmarekin
Juan Carlos Pereira, Erandioko COPPIkoa, Mejiron konpainiarekin
Daniela Patru eta Manuel Gómez, Bilboko PLAZA BERRIKO ELTZEKOA, Gazta eta arkumearekin
Manuel Eduardo, Mungiako HARITZA GASTRO & CAFEkoa, Goazen tuntunera
Cesar Kunta Escudero eta Natxo Fernandez, Getxoko DANDO LA BRASAkoa, Lehortea: itsaso hila
Eta Ondarroako KANTAURI itsasoko Pantxo Bedialauneta, Ondarruko zapiarekin

Finalerako sailkatu ziren:
Iñigo & Koldo Kortabitarte, Durangoko KOBIKA GASTROKO kidea. MR. Rabit
Eduardo Mejía eta José Joyera, Bilboko ANTXOAkoa, Antxoa sobada filmarekin
Daniela Patru eta Manuel Gómez, Bilboko PLAZA BERRIKO ELTZEKOA, Gazta eta arkumearekin
Manuel Eduardo, Mungiako HARITZA GASTRO & CAFEkoa, Goazen tuntunera

Final honetako epaimahaia Jorge Fiat Garaiko Aboiz jatetxekoa, Jone Etxaiz Amorebietako Boroa jatetxekoa eta Joseba Lozano Bilboko Ostalaritza Goi Eskolako zuzendariak osatu zuten.