Pintxo tradizionalak
TXAPELDUNA

Manuel Eduardo saria jasotzen Ainara Basurko, Bizkaiko Ekonomia Sustapeneko foru diputatuaren eskutik

Manuel Eduardo, Haritza Café & Gastrokoa

Mungiako Haritza Café & Gastroko “brioche hau hilzorian dago”
MUNGIAKO HARITZA CAFÉ & GASTRO, BIZKAIKO PINTXO TRADIZIONAL ONENA 2023
Mungiako MANUEL EDUARDO de Haritza Café & Gastro-k irabazi zuen 2023ko Bizkaiko Pintxo Txapelketa, pintxo tradizionalaren modalitatean. Brioche hori heriotza nabarmenekoa da, ekainaren 13an eta 14an Artxandako Bilboko Ostalaritza Goi Eskolan egin zen lehiaketan, Bizkaiko Ostalaritza Elkarteak antolatuta.
Manuel Eduardoren asmoa pintxoarekin hurbiltasuneko produktuei eta produktu tradizionalei balioa ematea da, hala nola odolkiari, gure ekoizleei balio erantsia emanez eta gazteak pintxo-ereduarekin identifikatuz.
Egiteko, moztu errege-sagarra brunoise eran eta bota gurinarekin. Xehatu gero intxaurrak eta erantsi sagarrari. Odolkia destripatzen du eta dena saltatzen du aurreko nahasketaren ondoan.
Bestalde, zitrikoen mahonesa eta piper morroi konfitatua egiten ditu.
Zallako tipula gorria piztuko du.
Lisatu briochea eta bete odolkizko fartsatik.
Azkenik, tipularekin, sagarrarekin eta moroi-maionesarekin apaindu.
BILBOKO PINTXO TRADIZIONAL ONENA

Vidal Herveia eta Adriana Coronel, Xabier Otxandiano Bilboko Udaleko Ekonomi Garapen, Merkataritza eta Enpleguko zinegotziarekin batera.

Manuel Gómez y Adriana Coronel de El Globo de Bilbao

“Txangurro gratinado” de El Globo de Bilbao
BILBOKO EL GLOBO, 2023KO PINTXO TRADIZIONAL ONENA
Adriana Coronelek eta Manuel Gómezek euskal tradizioaren eta kulturaren plater hau pintxo batera eraman dute, garai batean guztion eskura ez zegoen eta tabernako barran ezagun bihurtu den produktu bat ezagutarazteko modu gisa.
Nazioartean ezaguna den pintxoa da El Globon. Bilboko bezeroek asko maite dute, eta “El Globoko txangurrua bazkaltzera goaz” esaldia asmatu du.
Horretarako, txangurro-krema egin behar da, haragia eta korala eta txangurrua barazkiekin. Hoztu eta ogi txigortuzko tosta baten gainean jarri, gainerrea eta piperrauts mina bota. Eta gainerre egiten da.
EPAIMAHAIAK

FINALEKO EPAIMAHAIA .
Oier Biritxinaga, Fagor Industrialeko chef exekutiboa; Alex Duke, Alakranako sukaldari korporatiboa; Sandra Atutxa, Deiako kazetaria; Tomás Sánchez, Bizkaiko Ostalaritza Elkarteko ohorezko lehendakaria; eta Borja Etxebarria, Bilboko Yandiola The Boar enpresakoa.
FINAL HANDIA ERE LORTU ZUTEN


TXEMA LOROÑO
GALEA ZAHARRA · GETXO
“Pulpo con parmentier de patata”


PILAR CARPINTERO Y ONOFRE LARREA
MEATZA · GALLARTA
“Hijoputa”


JESÚS GONZÁLEZ
SAGARRA · ERMUA
“Yakitori de panceta”
PARTICIPARON TAMBIÉN
AMOREBIETA-ETXANO

URDAIBAI
EL COJO
Gregorio Mendibil, 8 · Amorebieta-Etxano
BARAKALDO

IBÉRICO CON QUESO
BODEGUILLA
Avenida de la Libertad, 9 · Barakaldo

FRUTOS DEL MAR
EL BODEGÓN
Bizkaia, 5 · Barakaldo

TOSTA DE QUESO Y MOUSSE DE PATO
ELKANO
Elkano, 15 · Barakaldo

NUESTRO BACALAO
LEIZEA
Plaza Unión Sport, 1 · Barakaldo
BILBAO

CALLOS Y MORROS DE BAKALAO
AITXIAR
María Muñoz, 8 · Bilbao

MINI BOCADILLO DE POLLO CRUJIENTE
ALISAS BARRI
Ernesto Erkoreka, 2 · Bilbao

PINTXO IKURRIÑA
ANTXOA TABERNA
Cuevas de Santimami, 2 · Bilbao

POLLO EN TEMPURA CON ESPUMA DE ALI-OLI
BERTOKO BERRIA
Plaza nueva, 10 · Bilbao

TOSTA DE AGUACATE CON JAMÓN
CAFÉ DE DEUSTO
Rafaela Ibarra, 33 · Bilbao

TXERRI GOZOZALE
CLANDESTINO TAP ROOM
Lersundi, 6 · Bilbao

UNIVERSO DE SABORES
CODE
Juan Antonio Zunzunegi, 7 · Bilbao

TORTITACO
DEUSTOARRAK
Avenida Madariaga, 9 · Bilbao

LÁMINA DE BACALAO CON AGUACATE Y PIQUILLO
EGAÑA
Egaña, 14 · Bilbao

EXPLOSIÓN DE SABOR
EL VALLE
Nicolás Alcorta, 2 · Bilbao

MERLUZA CON PIPERRADA
ETXEBERRI
Avenida Madariaga, 19 · Bilbao

JACOBITO
HUEVO BARRIA
Licencia Poza, 65 · Bilbao

MORCIHUEVO
HUEVO FRITO
Maestro García Ribero, 1 · Bilbao

BACALAO AL PIL-PIL
ITURRIZA
Plaza Nueva, 5 · Bilbao

REBOLLO DE MAÍZ CON CIGALAS
KASKO
Santa María, 16 · Bilbao

RÍA DE BILBAO
LA BODEGUILLA
Mercado de la Ribera · Bilbao

MOUSSE DE PILPIL GRATINADO
LA MUGA
María Muñoz, 8 · Bilbao

EL CAPRICHO DE LOREN
LA VERMUTEKA
Mercado de la Ribera · Bilbao

FAJITA DE CARNE MECHADA
LAGO
Correos, 13 · Bilbao

TEMPURA DE QUESO, SETA Y LANGOSTINO
LASA
Diputación, 3 · Bilbao

BAKALAO LEPANTO
LEPANTO
Plaza Pedro Eguillor, 12 · Bilbao

BACALAO PIL-PIL
MONTY
Heros, 16 · Bilbao

BACALAO ALEGRE
MUGARRI
Luis Power, 20 · Bilbao

BROCHETA DE TXIPI ENCEBOLLADO
PLATA
Egaña, 11 · Bilbao

PULPO CON QUESO DE ARZÚA
PULPERÍA A’LAREIRA
Doctores Carmelo Gil, 9 · Bilbao

SUEÑOS DE FOIE
THE DREAM CAFÉ
Alameda Urquijo, 6 · Bilbao

BAO DE MORROS Y LENGUA
TOMA Y DAKA
Plaza Nueva, 1 · Bilbao

VIEIRA VEGETAL RELLENA
ZALEA
Juan de Ajuriaguerra, 3 · Bilbao
DURANGO

BALOIA
PAUSTA
Barrenkale, 2 · Durango
ETXEBARRI

CARRILLERA CON PATATA
TRUE COLORS
Sabino Arana y Goiri, 6 · Etxebarri
GERNIKA

BILBAO PICANTE
ETXARTE
Barrenkale Barrena, 6 · Gernika
GETXO

GILDA
ATRIO
Zalama-Areeta, 2 · Getxo

BOLA 8 CON CHIPIS DE AMAMA
BILLARES BARRIA
Urkizu, s/n · Getxo

REVUELTO CREMOSO DE HONGOS Y BACALAO
GURE ETXEA
Caja de Ahorros, 14 · Getxo

ESPECIAL DE GAMBA Y BACON
KAIXO
Muelle Tomás Olavarri, 15 · Getxo
GÓRLIZ

BERMEANO CABREU
TXIPAS
Iberrebarri, 2 · Górliz
LEIOA

CIERRA LOS OJOS Y DISFRUTA
LALÜ
Estartetxe, 5 trasera · Leioa
ONDARROA

TOSTA DE ATÚN EN CONSERV
CANTÁBRICO
Antiguako Ama, 7 · Ondarroa