Pintxo tradizionalak

HAUEK IZAN ZIREN 2023KO PARTE-HARTZAILE ETA SARITUAK

TXAPELDUNA

Manuel Eduardo saria jasotzen Ainara Basurko, Bizkaiko Ekonomia Sustapeneko foru diputatuaren eskutik

Manuel Eduardo, Haritza Café & Gastrokoa

Mungiako Haritza Café & Gastroko “brioche hau hilzorian dago”

MUNGIAKO HARITZA CAFÉ & GASTRO, BIZKAIKO PINTXO TRADIZIONAL ONENA 2023

Mungiako MANUEL EDUARDO de Haritza Café & Gastro-k irabazi zuen 2023ko Bizkaiko Pintxo Txapelketa, pintxo tradizionalaren modalitatean. Brioche hori heriotza nabarmenekoa da, ekainaren 13an eta 14an Artxandako Bilboko Ostalaritza Goi Eskolan egin zen lehiaketan, Bizkaiko Ostalaritza Elkarteak antolatuta.
Manuel Eduardoren asmoa pintxoarekin hurbiltasuneko produktuei eta produktu tradizionalei balioa ematea da, hala nola odolkiari, gure ekoizleei balio erantsia emanez eta gazteak pintxo-ereduarekin identifikatuz.
Egiteko, moztu errege-sagarra brunoise eran eta bota gurinarekin. Xehatu gero intxaurrak eta erantsi sagarrari. Odolkia destripatzen du eta dena saltatzen du aurreko nahasketaren ondoan.
Bestalde, zitrikoen mahonesa eta piper morroi konfitatua egiten ditu.
Zallako tipula gorria piztuko du.
Lisatu briochea eta bete odolkizko fartsatik.
Azkenik, tipularekin, sagarrarekin eta moroi-maionesarekin apaindu.

BILBOKO PINTXO TRADIZIONAL ONENA

Vidal Herveia eta Adriana Coronel, Xabier Otxandiano Bilboko Udaleko Ekonomi Garapen, Merkataritza eta Enpleguko zinegotziarekin batera.

Manuel Gómez y Adriana Coronel de El Globo de Bilbao

“Txangurro gratinado” de El Globo de Bilbao

BILBOKO EL GLOBO, 2023KO PINTXO TRADIZIONAL ONENA

Adriana Coronelek eta Manuel Gómezek euskal tradizioaren eta kulturaren plater hau pintxo batera eraman dute, garai batean guztion eskura ez zegoen eta tabernako barran ezagun bihurtu den produktu bat ezagutarazteko modu gisa.
Nazioartean ezaguna den pintxoa da El Globon. Bilboko bezeroek asko maite dute, eta “El Globoko txangurrua bazkaltzera goaz” esaldia asmatu du.

Horretarako, txangurro-krema egin behar da, haragia eta korala eta txangurrua barazkiekin. Hoztu eta ogi txigortuzko tosta baten gainean jarri, gainerrea eta piperrauts mina bota. Eta gainerre egiten da.

EPAIMAHAIAK

FINALEKO EPAIMAHAIA .
Oier Biritxinaga, Fagor Industrialeko chef exekutiboa; Alex Duke, Alakranako sukaldari korporatiboa; Sandra Atutxa, Deiako kazetaria; Tomás Sánchez, Bizkaiko Ostalaritza Elkarteko ohorezko lehendakaria; eta Borja Etxebarria, Bilboko Yandiola The Boar enpresakoa.

FINAL HANDIA ERE LORTU ZUTEN

TXEMA LOROÑO
GALEA ZAHARRA · GETXO
“Pulpo con parmentier de patata”

PILAR CARPINTERO Y ONOFRE LARREA
MEATZA · GALLARTA
“Hijoputa”

JESÚS GONZÁLEZ
SAGARRA · ERMUA
“Yakitori de panceta”

PARTICIPARON TAMBIÉN

AMOREBIETA-ETXANO

URDAIBAI

EL COJO
Gregorio Mendibil, 8 · Amorebieta-Etxano

ALBERTO NIÑO

BARAKALDO

IBÉRICO CON QUESO

BODEGUILLA
Avenida de la Libertad, 9 · Barakaldo

EQUIPO DE COCINA

FRUTOS DEL MAR

EL BODEGÓN
Bizkaia, 5 · Barakaldo

EQUIPO DE COCINA

TOSTA DE QUESO Y MOUSSE DE PATO

ELKANO
Elkano, 15 · Barakaldo

EQUIPO DE COCINA

NUESTRO BACALAO

LEIZEA
Plaza Unión Sport, 1 · Barakaldo

EQUIPO DE COCINA

BILBAO

CALLOS Y MORROS DE BAKALAO

AITXIAR
María Muñoz, 8 · Bilbao

ANDER CALVO

MINI BOCADILLO DE POLLO CRUJIENTE

ALISAS BARRI
Ernesto Erkoreka, 2 · Bilbao

UNAI BILBAO

PINTXO IKURRIÑA

ANTXOA TABERNA
Cuevas de Santimami, 2 · Bilbao

EQUIPO DE COCINA

POLLO EN TEMPURA CON ESPUMA DE ALI-OLI

BERTOKO BERRIA
Plaza nueva, 10 · Bilbao

MILA GUILLAMON

TOSTA DE AGUACATE CON JAMÓN

CAFÉ DE DEUSTO
Rafaela Ibarra, 33 · Bilbao

ROCÍO REDONDO

TXERRI GOZOZALE

CLANDESTINO TAP ROOM
Lersundi, 6 · Bilbao

FÉLIX BOKER

UNIVERSO DE SABORES

CODE
Juan Antonio Zunzunegi, 7 · Bilbao

KEVIN PALACIOS

TORTITACO

DEUSTOARRAK
Avenida Madariaga, 9 · Bilbao

JOSÉ MANUEL MELLA

LÁMINA DE BACALAO CON AGUACATE Y PIQUILLO

EGAÑA
Egaña, 14 · Bilbao

JUANAN

EXPLOSIÓN DE SABOR

EL VALLE
Nicolás Alcorta, 2 · Bilbao

CÉSAR

MERLUZA CON PIPERRADA

ETXEBERRI
Avenida Madariaga, 19 · Bilbao

LORENA RODRÍGUEZ

JACOBITO

HUEVO BARRIA
Licencia Poza, 65 · Bilbao

EQUIPO DE COCINA

MORCIHUEVO

HUEVO FRITO
Maestro García Ribero, 1 · Bilbao

EQUIPO DE COCINA

BACALAO AL PIL-PIL

ITURRIZA
Plaza Nueva, 5 · Bilbao

MAREN ITURBURU

REBOLLO DE MAÍZ CON CIGALAS

KASKO
Santa María, 16 · Bilbao

NATXO LÓPEZ

RÍA DE BILBAO

LA BODEGUILLA
Mercado de la Ribera · Bilbao

EQUIPO DE COCINA

MOUSSE DE PILPIL GRATINADO

LA MUGA
María Muñoz, 8 · Bilbao

EQUIPO DE COCINA

EL CAPRICHO DE LOREN

LA VERMUTEKA
Mercado de la Ribera · Bilbao

EQUIPO DE COCINA

FAJITA DE CARNE MECHADA

LAGO
Correos, 13 · Bilbao

EQUIPO DE COCINA

TEMPURA DE QUESO, SETA Y LANGOSTINO

LASA
Diputación, 3 · Bilbao

SUSANA MARTÍNEZ

BAKALAO LEPANTO

LEPANTO
Plaza Pedro Eguillor, 12 · Bilbao

MIKEL ÁLVAREZ

BACALAO PIL-PIL

MONTY
Heros, 16 · Bilbao

ENEKO UCETA

BACALAO ALEGRE

MUGARRI
Luis Power, 20 · Bilbao

DAYANA CASTAÑEDA

BROCHETA DE TXIPI ENCEBOLLADO

PLATA
Egaña, 11 · Bilbao

JORGE LÓPEZ

PULPO CON QUESO DE ARZÚA

PULPERÍA A’LAREIRA
Doctores Carmelo Gil, 9 · Bilbao

EQUIPO DE COCINA

SUEÑOS DE FOIE

THE DREAM CAFÉ
Alameda Urquijo, 6 · Bilbao

IRATXE MORENO

BAO DE MORROS Y LENGUA

TOMA Y DAKA
Plaza Nueva, 1 · Bilbao

JORGE ROMERO

VIEIRA VEGETAL RELLENA

ZALEA
Juan de Ajuriaguerra, 3 · Bilbao

EQUIPO DE COCINA

DURANGO

BALOIA

PAUSTA
Barrenkale, 2 · Durango

EQUIPO DE COCINA

ETXEBARRI

CARRILLERA CON PATATA

TRUE COLORS
Sabino Arana y Goiri, 6 · Etxebarri

SHIRLENE LUCIENE LIMA

GERNIKA

BILBAO PICANTE

ETXARTE
Barrenkale Barrena, 6 · Gernika

ÁNGEL SIERRA

GETXO

GILDA

ATRIO
Zalama-Areeta, 2 · Getxo

ÁNGEL SIERRA

BOLA 8 CON CHIPIS DE AMAMA

BILLARES BARRIA
Urkizu, s/n · Getxo

ROCCO GUTIÉRREZ

REVUELTO CREMOSO DE HONGOS Y BACALAO

GURE ETXEA
Caja de Ahorros, 14 · Getxo

JOSEBA IRUSTA

ESPECIAL DE GAMBA Y BACON

KAIXO
Muelle Tomás Olavarri, 15 · Getxo

JORGE LAMAS

GÓRLIZ

BERMEANO CABREU

TXIPAS
Iberrebarri, 2 · Górliz

ARANTZA ALKENDE

LEIOA

CIERRA LOS OJOS Y DISFRUTA

LALÜ
Estartetxe, 5 trasera · Leioa

SANDRA ORAMAS

ONDARROA

TOSTA DE ATÚN EN CONSERV

CANTÁBRICO
Antiguako Ama, 7 · Ondarroa

PANTXO BEDIALAUNETA