Pintxo kreatiboak

HAUEK IZAN ZIREN 2023KO PARTE-HARTZAILE ETA SARITUAK

TXAPELDUNA

Iñigo Kortabitarte saria jasotzen Ainara Basurko, Bizkaiko Ekonomia Sustapeneko Foru Diputatuaren eskutik

Koldo eta Iñigo Kortabitarte Durangoko Kobikan

Durangoko Kobikako “Mr. Rabit”

DURANGOKO KOBIKA, 2023KO BIZKAIKO TXAPELDUNA

Durangoko Kobikako IÑIGO eta KOLDO KORTABITARTE izan ziren txapeldun Bizkaiko Pintxo Txapelketan, “Mr. Rabit”, ekainaren 13an eta 14an Bilboko Ostalaritzako Goi Eskolan (Artxanda) egin zen lehiaketan, Bizkaiko Ostalarien Elkarteak antolatuta.

Pintxoa untxi-gisatua da. Untxia boilurrez, eztiz eta ziapez busti, eta tenperatura baxuan erre hamabost orduz. Hezurrekin salda tradizionala egiten dugu, eta gisatuari eransten diogu. Hiru irinezko ogi batean sartu, eta limaz, maionesa pikanteaz, estali, eta lore eta kimu batzuekin apaindu», Iñigo Kortabitartek deskribatzen duen bezala.

Bizkaiko Pintxo Txapelketaren 2023ko txapelduna Bizkaia izango da Madril Fusion 2024an egingo den Espainiako Ostalaritzako Estatuko “Tapas y Pintxos” lehiaketan.

 
 

TXAPELDUNORDEA

Eduardo Mejía eta Boni García, Bizkaiko Ostalaritza Elkarteko lehendakaria, txapeldunorde saria jasotzen

Eduardo Mejía, Antxoa Bilbokoa

Antxoa, Bilboko Antxoa tabernako pintxoa

ANTXOA DE BILBAO, 2023KO TXAPELDUNORDEA

Eduardo Mejiak Kantauriko antxoa jarri du protagonista gisa pintxoan.

Antxoa on baten ondoan egoten den ogiaren ordez mantekoso izeneko soila jarri dute, antxoari ibilbide luzeagoa egiteko.

Mahonesa zitrikoaren puntuek freskatzen laguntzen dute, eta antxoaren emultsioak, berriz, itsaskortasuna ematen du.

Loreak kolorea eta testura ematen ditu.

HIRUGARRENA

José Manuel Rodríguez, Ermuko Mendiolakoa, Boni García, Bizkaiko Ostalaritza Elkarteko presidentearekin batera

José Manuel Rodríguez, Ermuko Mendiolakoa

Ermuko Mendiolako “Tuniado”

ERMUKO MENDIOLA, HIRUGARREN SAILKATUA

José Manuel Rodríguez marina kombun hegalabur-solomo batean. Aldi berean eskabetxe zitriko bat egiten du, txikitu eta sifoi batera pasatzen dena.

Moztu hegalaburra puska txikitan eta bete aurrez txigortutako brioche ogia.

Gainetik hegalaburra eta sifoian duen eskabetxe zitrikoko apar pixka bat jartzen ditu.

Gainetik, tobiko-arrabekin eta martorri-ernamuinekin apaintzen du.

BILBOKO PINTXO KREATIBOA ONENA

Eduardo Mejía zentroan, José Joyera eta Xabier Otxandiano Bilboko Udaleko Ekonomi Garapen, Merkataritza eta Enpleguko zinegotziarekin batera.

Eduardo Mejía, Antxoa Bilbokoa

Antxoa, Bilboko Antxoa tabernako pintxoa

ANTXOA, BILBOKO ONENA

Eduardo Mejiak Kantauriko antxoa jarri du protagonista gisa pintxoan.

Antxoa on baten ondoan egoten den ogiaren ordez mantekoso izeneko soila jarri dute, antxoari ibilbide luzeagoa egiteko.

Mahonesa zitrikoaren puntuek freskatzen laguntzen dute, eta antxoaren emultsioak, berriz, itsaskortasuna ematen du.

Loreak kolorea eta testura ematen ditu.

EPAIMAHAIAK

FINALEKO EPAIMAHAIA .
Oier Biritxinaga, Chef Ejecutivo de Fagor Industrial; Alex Duke, Chef Corporativo de Alakrana; Sandra Atutxa periodista de Deia; Tomás Sánchez, Presidente de Honor de la Asociación de Hostelería de Bizkaia; y Borja Etxebarria de Yandiola The Boar de Bilbao.

LEHEN FINALAURREKOA.
Dani García, Getxoko Itsasoko Gastronomi Aholkularia; Alfonso Rey, Barakaldoko Puerta Bilbao Hoteleko Sukaldeko burua; eta Víctor de Castro, Gozotegiko Leku Ona de Mungia.

BIGARREN FINALAURREKOA.’
Jorge Fiat, Garaiko Aboiz jatetxekoa; Jone Etxaiz, Zornotzako Boroa jatetxekoa; eta Joseba Lozano, Bilboko Ostalaritzako Goi Eskolako zuzendaria.

FINAL HANDIA ERE LORTU ZUTEN

MANUEL EDUARDO
HARITZA CAFÉ & GASTRO · MUNGIA
“Vamos al tuntún”

JULEN Y XABIER PÉREZ
KISKA · ERMUA
“Lenguaje universal”

ANWAR TAMMAM
LA BODEGUITA DEL 12 · BILBAO
“Aurpegi polita”

DANIELA PATRU Y MANUEL GÓMEZ
LA OLLA DE LA PLAZA NUEVA · BILBAO
“Gazta eta arkumea”

JESÚS GONZÁLEZ
SAGARRA · ERMUA
“Mollete de bacalao”

FUERON SEMIFINALISTAS

AITOR DEL OLMO
AMAREN HAMBUEYSERÍA · BILBAO
“Espárrago marino”

PANTXO BEDIALAUNETA
CANTÁBRICO · ONDARROA
“Ondarruko zapia”

JUAN CARLOS PEREIRA
COPPI · ERANDIO
“Mejirón”

CÉSAR “KUNTA” ESCUDERO Y NATXO FERNÁNDEZ
DANDO LA BRASA · GETXO
“Sequía: mar muerto”

ALBERTO NIÑO
EL COJO · AMOREBIETA
“Al amanecer seguir soñando”

MANUEL GÓMEZ y ADRIANA CORONEL
EL GLOBO · BILBAO
“Txantxerri”

ANDER ATXURRA
LA OLLA · BILBAO
“Mixto de bacalao”

ALBERTO CIRIA Y MOURAD BOULAICH
LA PIZARRA BARRA Y BRASA · BILBAO
“Tarantelo de almadraba de Barbate glaseado”

IÑAKI LAZKANO
SORGINZULO · BILBAO
“Ispillua”

JORGE ROMERO
TOMA Y DAKA · BILBAO
“Tunichef”

MIGUEL RODRÍGUES E IKER CARRILLO
VÍCTOR MONTES · BILBAO
“Todo al rojo”

ZACARÍAS TOSCANO
ZUREKIN · BILBAO
“Tigre de mar”