Bizkaiko Pintxo Txapelketa
1. artikulua
DEIALDIA
Bizkaiko Ostalaritza Elkarteak antolatzen eta deitzen du Bizkaiko Pintxo Txapelketa 2023, Showcooking Info-ren antolaketa teknikoarekin.
Lehiaketa Bilbon egingo da 2023ko ekainaren 1etik 14ra bitartean, eta finalerdiak eta finalak astearte eta asteazkenean izango dira, ekainaren 13an eta 14an, Bilbao Ostalaritza Goi Eskolako instalazioetan. Bi modalitatetan egingo da deialdia: pintxo kreatiboak eta pintxo tradizionalak.
2. artikulua
PARTE-HARTZAILEAK
2023ko Bizkaiko Pintxo Txapelketan parte hartu ahal izango dute Bizkaiko Ostalaritza Elkarteko kide diren Bizkaiko ostalaritzako establezimenduek, baldin eta barra badute eta urtean zehar pintxo eskaintza jarraitua badute. Zalantzarik izanez gero, erakundeak jarduera-lizentziaren kopia eskatu ahal izango du.
Parte-hartzaileek modalitate batean edo bietan parte hartu ahal izango dute: pintxo kreatiboak eta pintxo tradizionalak.
3. artikulua
LEHIAKETAKO PINTXOAK
Parte hartzeko edozein modalitatetan, lehiakideek pintxo proposamen bakarra aurkeztuko dute.
Pintxotzat ulertuko da, bi edi hiru mokadutan jan daitekeen elaborazio gastronomikoa taberna batean.
Pintxo bakoitzaren gehieneko kostua 2,50 €-koa izango da. Gehieneko prezioa 3,00 €izango da pintxo tradizionalen modalitaterako eta 5,00 €pintxo kreatiboak modalitaterako.
Pintxo tradizionalen modalitatean parte hartzeko, lehiakideek euren proposamen gastronomikoa aurkeztuko dute. Proposamen hori nahitaez ogi xerra baten gainean egin beharko da, edozein modutan, eta gainerako osagaiak aukera askekoak izango dira. Lehiaketa Bizkaiko tabernak identifikatzen dituzten pintxo barrak indartzeko eta sustatzeko proposamena eta pizgarria izango da.
Pintxo kreatiboaren modalitaterako, parte-hartzaileek nahi bezala aukeratzen dituzte proposamenak, lehiaketa honetarako pintxo bat definitzen duen arau orokorrera mugatuz, eta Bizkaiko pintxo-tabernen erabileran ere kokatzen da.
Lehiaketan parte hartuko duten pintxoen produktuen kostu guztiak, euskarriak, baxerak eta proposamen gastronomikoa osatzeko beharrezkoa den beste edozein elementu parte-hartzailearen kontura izango dira.
4. artikulua
INSKRIPZIOA
Izangai guztiek 2023ko maiatzaren 21eko 12: 00ak baino lehen bidali beharko dute izena ematera promociones@asociacionhosteleria.com helbide elektronikoaren edo www.bizkaikopintxotxapelketa.eus webgune ofizialean dagoen inprimakiaren bidez.
Pintxo tradizionalen modalitateak ez du mugarik izen-emate kopuruan, betiere ezarritako epearen barruan egiten badira.
Pintxo kreatiboaren modalitateak 30 parte-hartzaile izango ditu gehienez, eta izen-emate hurrenkera zorrotzaren bidez baliozkotuko dira. Inskribatutako 30. zenbakitik aurrera erreserba-zerrenda bat ezarriko da establezimenduren batek parte hartzeari uko egiten badio.
Izen-ematea doakoa da hautagai guztientzat.
5. ARTIKULUA
LEHIAKETAREN FORMATUA
Parte hartzen duen establezimenduak eskura dituen baliabide guztiak erabiliko ditu Bizkaiko Pintxo Txapelketa 2023an parte hartuko duela iragartzeko.
PINTXO TRADIZIONALEN MODALITATEA
Partaidetza-eredu bat ezartzen da 2023ko ekainaren 1etik 11ra bitartean lehiaketarako pintxoa publiko orokorrari eskainita inskribatutako ostalaritza-establezimenduetan.
Lehiaketako pintxoak dastatzen dituzten erabiltzaile eta bezero guztiek lehiaketako pintxo onenen alde bozkatu ahal izango dute, gailu mugikorren bidez QR bat eskaneatuz.
Jendeak parte hartu ahal izango du Bizkaiko Pintxo Txapelketan parte hartzen duten pintxoak baloratuz (pintxo tradizionalak). Ekainaren 1etik 11ra izango du botoa emateko aukera. Lokal bakoitzean pintxoa identifikatuta egongo da, eta ekitaldiaren poster bat egongo da, QR kode batekin. Poster hori eskaneatu ondoren, bezeroa web esteka batera bidaliko du. Bertan, harremanetarako datuak sartu ondoren, dastatutako pintxoaren aldeko botoa eman ahal izango du, kontsumizioaren tiketa erantsita. (Botoa baliozkoa izan dadin, kontsumizioaren tiketaren argazkia erantsi behar da).
Pertsona batek establezimendu guztietan eman ahal izango du botoa, baina lokal bakoitzerako baliozko boto bakarra onartuko da. Jasotako boto guztien artean bi menu “Artxanda” dastabeta, bi lagunetzako zozketatuko dira Bilboko La Escuela Jatetxean.
Lehiaketako pintxoen salmenta-prezioa parte hartzen duen establezimenduaren aukera askekoa da, 3. artikuluan ezarritako jendearentzako salmentaren kostuen eta prezioen mugak errespetatuz, eta uztartze-proposamenak ezarri ahal izango ditu, baldin eta lehiaketaren enpresa laguntzaile eta babesleetako edozeinekin gatazkan sartzen ez badira.
Erabiltzaileek eta bezeroek emandako bozketen arabera, lau proposamen onenak izango dira modalitate honetako finalistak. Parte-hartzaile guztiek konpromisoa hartzen dute, herri-botoaren bidez lehiaketa honetako finalista izendatzen badituzte, Bilboko Ostalaritza Goi Eskolan egingo den finalean modu presentzialean parte hartzeko.
Final hori 2023ko ekainaren 14an izango da, asteazkenean, Bilbao · Bilbao Ostalaritza Goi Eskolako instalazioetan, showcooking formatuan, eta finalistek beren pintxoak aurkeztuko dituzte epaimahaiaren aurrean, 10: 00etatik aurrera.
PINTXO KREATIBOAREN MODALITATEA
Pintxo kreatiboaren modalitateko lehiaketa-formatua showcooking osoa izango da.
30 parte-hartzaileak bi finalaurrekoetan banatuko dira, Bilbao Ostalaritza Goi Eskolan 2023ko ekainaren 13an, asteartean, 10: 30etik 13: 30era, lehenengoa; eta 16: 00etatik 19: 00etara, bigarrena.
Bi finalaurreko horietako bakoitzetik epaimahaiak erabakitzen dituen lau proposamen onenak pasatuko dira finalera. Finala Bilbao · Bilbao Ostalaritza Goi Eskolako instalazioetan izango da 2023ko ekainaren 14an, asteazkenean, 11: 00etatik aurrera.
Bi modalitateetako edozeinetan eta azken fasean, lehiakideek Bilbao · Bilbao Ostalaritza Goi Eskolako sukalde-instalazioak izango dituzte aurretiazko elaborazioak egiteko, showcooking eremura irten aurretik. Bertan, beren pintxoak aurkeztuko dizkiote epaimahaiari.
Lehiakideek 10 minutu inguru izango dituzte agertokiko eremu publikoan (pintxoa amaitu eta aurkeztea), eta beharrezkoa iruditzen zaien denbora hartu ahal izango dute eremu pribatuan, eremu publikora irten arte. Halaber, lehiakideek aldez aurretik jakinarazi beharko dituzte beren beharrak, antolatzaileek aurreikus ditzaten eta behar diren denborak antola ditzaten. Halaber, lehiakideek aldez aurretik jakinarazi beharko dituzte beren beharrak, antolatzaileek aurreikus ditzaten eta behar diren denborak antola ditzaten.
Parte-hartzaileek laguntzaile bakar batekin parte har dezakete.
Azken fasean parte hartuko duten lehiakideen ordena zozketa bidez zehaztuko da, eta emaitza garaiz eta behar bezala jakinaraziko zaie parte-hartzaile bakoitzari.
6. artikulua
EPAIMAHAIA
Bizkaiko Pintxo Txapelketa 2023k epaimahai hauek izango ditu:
Herri-epaimahaia. Pintxo tradizionalen modalitateko lau finalistak zehazten ditu, horretarako ezarriko den aplikazioan botoa emanez.
Finalerdiko epaimahaia. Finalerdi bakoitzean finalera sartuko diren lehiakideak aukeratzea du eginkizun. Gastronomiaren munduan kualifikatutako 3 profesionalek osatuko dute, eta bi finalaurrekoetako bakoitzak hiru kide izango ditu.
Azken Epaimahaia. Helburua 2023ko Bizkaiko Pintxo Txapelketako sariak ezartzea da. Gastronomiaren munduan trebatutako 5 profesionalek osatuko dute eta lehiaketako bi modalitateen finala epaituko du
7. artikulua
BALORAZIO IRIZPIDEAK
Epaimahai profesionalek balorazio-irizpide hauen arabera egingo dituzte beren iritziak:
· Balio gastronomikoak (gustua, ñabardurak, atzerapena, zapore fisikoa) 45 puntu.
• Pintxoaren bideragarritasuna pintxo-taberna baten zerbitzu-testuinguruan (20 puntu)
• Originaltasuna/Teknika/Aurkezpena: 15 puntu.
• Produktua (identifikazioa eta protagonismoa): 20 puntu.
Sailkapena puntuazioaren arabera ezarriko da, handienetik txikienera, eta puntuazio handiena lortzen duena izango da 2023ko Bizkaiko Pintxo Txapelketako irabazlea.
Puntuetan berdinketa gertatuz gero, Balio Gastronomikoak epigrafean puntu gehien lortu dituena sailkatuko da lehenengo postuan, eta, berdintasunak jarraitzen badu, Bideragarritasuna epigrafean puntuazio handiena lortu duena izango da sailkapen onena lortuko duena, eta, oraindik ere berdintasuna badago, Originaltasuna eta Teknika epigrafean puntuazio handiena lortu duena.
8. artikulua
SARIAK
PINTXO TRADIZIONALEN MODALITATEA
Txapelduna
Txapela, garaikurra eta diploma
“Bilboko pintxorik onena”
Txapela
PINTXO KREATIBOAREN MODALITATEA
Txapelduna
Bizkaiko ordezkaritza Madrid Fusion 2024an ospatuko den Espainiako II. Pintxo Txapelketan
Txapela, garaikurra eta diploma
Txapeldunordea
Garaikurra eta diploma
Hirugarren sailkatua
Garaikurra eta diploma
“Bilboko pintxorik onena”
Txapela
9. artikulua
JANTZIAK
Bizkaiko Pintxo Txapelketa 2023ko Bizkaiko Pintxo Txapelketaren azken fasean parte hartzen duten guztiek, Bilbao Ostalaritza Goi Eskolan, tradiziozko eta/edo sormenezko bi modalitateetako edozeinetan, janzkera profesionala eta jakatxoa jantzi beharko dituzte. Jakatxo hori establezimenduko korporatiboa izan ahal izango da, eta ez du inoiz logorik edo publizitaterik eramango, lehiaketako kolaboratzaile eta babesleetako edozeinekin gatazkan sar daitekeenik.
Ekitaldi publiko guztietan eta 2023ko Bizkaiko Pintxo Txapelketako azken fasean, derrigorrezkoa da parte-hartzaileek jantzi profesionala janztea. …
10. artikulua
ARGAZKIA ETA BIDEOA
Parte-hartzaile guztiek erraztasun egokiak emango dituzte antolatzaileek beren establezimenduetan 2023ko maiatzaren 21a baino lehen eskuratu ahal izan ditzaten lehiaketan parte hartzen duten pintxoen argazkiak, tabernetako dastatzean zehar botoa eman dezaketen erabiltzaile eta bezeroentzat informazio grafiko guztia eskuragarri egon dadin.
Era berean, lehiaketa osoa, azken fasean, Bilbao Ostalaritza Goi Ostalaritza Eskolan, streaming bidez emango da, antolakuntzak dituen ikus-entzunezko sistemen bidez, eta, aldi berean, Bizkaiko Pintxo Txapelketa 2023n parte hartzen duten guztien argazkien baliabide grafikoak lortzeko bitartekoak ezarriko dira, showcookingean parte hartzen duten bitartean.
11. artikulua
OINARRIAK ONARTZEA
Parte-hartzaile guztiek berariaz onartzen dituzte oinarri hauek izena emateko ekintza hutsagatik.
• Erakundeak beretzat gordetzen du egile-irudiaren eskubidea, bai eta lehiakide bakoitzak bere komunikabide publikoen eta www.disfrutabizkaia.comwebguneen bidez aurkeztutako materialaren erreprodukzioa ere.
• Antolatzaileek eskubidea izango dute lehiaketa sustatzen den bitartean datak aldatzeko, aldez aurretik hautatuei jakinarazita.
• Sustapen honetako sariak pertsonalak eta besterenezinak izango dira, eta ezin izango dira inola ere aldatu, aldatu, konpentsatu edo laga, irabazleak hala eskatzen badu.
• Oinarri hauen arabera bakarrik izango dute irabazleek eskainitako saria jasotzeko eskubidea, eta ezin izango da kontraprestazio ekonomikorik edo aldaketarik lortu uko egiteagatik.
• Sariak erreklamatzeko epea lehiaketa egin eta hilabetera amaituko da.
• Antolakundeak beretzat gordetzen du sustapena garatzen den bitartean sustapena aldatzeko edo bertan behera uzteko eskubidea, baldin eta ezinbesteko inguruabarrak gertatzen badira edo hala ezartzen duten ustekabeko kasuak gertatzen badira.
• Sarien irabazleek Bizkaiko Ostalaritza Elkarteari eta Showcooking-ari ematen dizkiete eskubide guztiak. Info honen bidez, zure izena eta irudia eta errezetak, argazkiak eta bideoak erabiliko dituzu Bizkaiko Pintxo Txapelketa 2023ri dagokion guztian, aurtengo edizioan eta etorkizunekoetan, inolako ordainik gabe.
• Saritutako errezeten titularrak eta lehiaketan parte hartzen duten gainerakoek bermatzen dute proposatutako errezeten egile-eskubidea, jabetza industrialaren edo/eta intelektualaren eskubidea, berariazko baimena edo beste edozein eratako baimena dutela, eta Bizkaiko Ostalaritza Elkartearen eta Showcooking elkartearen alde lagatzen dute. Info, Bizkaiko Pintxo Txapelketa 2023rekin zerikusia duen guztian erabil ditzan, orainaldian edo etorkizunean, eta edozein komunikabidetan zabal ditzan, baita Interneten ere (sare sozialak, web orri elektronikoa), denbora-mugarik eta lurralde-mugarik gabe, eta, horregatik, ezin du inolako ordainik eskatu.
• Parte-hartzaileek igorritako errezetak bere egilearena izan beharko du, eta Bizkaiko Ostalaritza Elkartea eta Showcooking ez dira erantzule izango. Jabetza intelektual/industrialeko eskubideak edo beste edozein motatako eskubideak urratzeari buruz hirugarrenek aurkez dezaketen edozein erreklamazioren informazioa.